Stick to the brand - Westcord

Stick to the Brand is 5 jaar!

Vijf? Zeg je nou vijf jaar Stick to the brand?

De herinneringen op Social Media vlogen mij om de oren en eigenlijk ook een beetje aan! Ik werd er door een vriendin aan herinnerd en schrok er van. Het is eigenlijk een soort mengeling van heel veel trots en ongeloof. Vijf jaar klinkt heel lang, ik ben dus ook vijf jaar ouder, vijf jaar wijzer en vijf jaar heel hard aan het werken aan mijn droom!

Vijf jaar met vallen en opstaan, met huilen en heel, héél hard en veel lachen. Van veel genieten tot aan HOE moet ik dit nu doen? Maar goed, dat schijnt ondernemen te zijn; vallen en opstaan en dat 100 keer per jaar. En voor je gevoel misschien wel per maand. Maar deze vijf jaar zijn wel de meest bijzondere tot nu toe. Ik kan niet eens bevatten hoeveel ik in deze tijd heb geleerd. Beseffen, terugkijken en vooruitkijken is wat een vijfjarig bestaan met je doet.

Laten we samen even terugkijken…

Stick to the brand begon met een idee wat mij al enige tijd aan het achtervolgen was en door een klein zetje in de rug (of schop onder de bibs) van mijn geliefde ben ik het idee eindelijk gaan uitwerken. Stick had toen nog een ander jasje, maar een ding staat vanaf het begin centraal: de kracht van beeld gebruiken!

Daar geloof ik al mijn hele leven in. Ik fotografeer namelijk al vanaf dat ik een klein meisje was. Dit allemaal door mijn papa. Hij met een camera in de hand, en ik met een camera in de hand. Fotoboeken vol en videobanden te over aan materiaal. De appel valt niet ver van de boom zeggen ze ook wel..

Maar goed terug naar toen.. 2014! Daar gingen we, naar de KVK om ons bedrijf in te schrijven. Achteraf is dat altijd minder spannend dan op het moment zelf, maar op dat moment is het een enorme mijlpaal. Je voelt je belangrijk, groot en je krijgt het gevoel alles aan te kunnen, want JOUW bedrijf staat genoteerd. Maar dan begint het eigenlijk pas; de verwachtingen, de uitwerkingen, gaat het een hit worden of gaan we een loodzwaar pad bewandelen.

Het werd vliegen, vliegen van geluk! We mochten hele mooie opdrachten uitvoeren voor KetelOne, Grandmarnier en Vrienden van Amstel!

Alle kansen hebben wij gegrepen en zo zaten we opeens in de auto naar Zürich om onze allereerste Photobooth op te zetten voor Amstel Bier! Dit deden wij nooit alleen, maar altijd samen. Samen met heerlijke types die tot op de dag van vandaag nog steeds voor ons werken. ‘Samen mooie dingen maken’ is ongeveer 824649 keer uit mijn mond gekomen. De kracht van verbinden vind ik een belangrijk aspect bij het ondernemen. En met die gedachte is Stick to the brand gegroeid tot het bedrijf dat het nu is.

Op kantoor valt de term Bob de Bouwer vaak; omdat alles in huis gemaakt wordt. Van het begin; een idee, tot het volledig uitwerken van het decor. Krassen in mijn auto, verf op mijn wang en een loods vol met spullen. Het hele proces wordt van begin tot eind door Stick to the brand bedacht en uitgewerkt en hoeveel stress dit kan opleveren; het is ook het leukste wat er is! Creatief bezig zijn hoort bij mij.

Van terug naar toen; waar vallen en opstaan een terugkerende routine werd. Alleen hoe zwaar het ook was, opstaan deed ik altijd. De rugzak met ervaringen werd steeds meer en meer gevuld. En waar vorig jaar samen, opeens alleen werd. Maar niet voor heel lang.. Al snel kwamen er twee vrouwen op mijn pad die met elk hun eigen expertise veel bijdragen aan de successen van Stick to the brand.

En toen… was het ineens raak. Ik was zwanger. Hoe ga ik dát doen? Mijn eigen bedrijf en een kind onderhouden? Dit spookte dagelijks door mijn hoofd. Ondertussen was mijn kinderwens vervuld en brak deze spannende tijd daadwerkelijk aan; ondernemen en moeder zijn tegelijkertijd! Met al die ideeën voor Stick in mijn hoofd was er soms paniek, vaak trots.

Vijf jaar Stick to the brand en wat is er veel gebeurd. Ik ben trots op waar ik nu sta met mijn bedrijf, alle lieve mensen die in ons geloven, voor ons werken en alle bedrijven en personen die ons de kans geven om te laten zien waar wij het beste in zijn; evenementen naar beeld vertalen in de vorm van beeld.

Dat ik dit de afgelopen vijf jaar heb mogen doen, voor zoveel mooie opdrachtgevers, geeft de grootste glimlach op mijn gezicht. En ik kan niet wachten wat de aankomende vijf jaar gaat brengen!

Liefs Sofie